Sitemize Hos Geldiniz

Radyo Alaturka

Radyo Alaturka

Türk müziğinin en seçkin radyosu sıfatıyla 2003 yılında N.A.R group tarafından kurulmuştur. Adından da anlaşacağı üzre yayın hayatı boyunca 50, 60, 70, 80′li yıllara damgasını vurmuş şarkılar bu radyoda yayınlanmaktadır.

Kurulduğu dönemden bu yana 91.0 Radyo Alaturka ile gönüllerde taht kurmuş radyo kanalı 2004 yılında düzenlenen ihale ile 350.000 USD karşılığında “Karma Radyo ve Tv Yayıncılık” şirketine satılmıştır. Bu satıştan sonra adını 2006 yılında “Karmaturka” olarak değiştirmiştir. Ancak bu değişim çok uzun süreli olmamış 2008 yılında tanınmış, eski haline dönerek Radyo Alaturka ismini almıştır.

Geçmişten günümüze en sevdiğiniz parçaları yayınlıyoruz felsefesiyle hizmet vermekte olan Radyo Alaturka‘nın merkezi İstanbul’dadır. Türk kültürüne ve öz müziğimize sahip çıkarak Türk toplumunda unutulmaya yüz tutmuş Türk Sanat Müziğini halkımıza tekrar sevdirmeyi amaç edinmiştir.

Bu hedef doğrusunda radyo tarihinde bir ilki gerçekleştirerek 21 Aralık 2012 tarihinde Caddebostan Kültür Merkezinde I. Radyo Alaturka Ses Yarışması’nı düzenlemiştir. Birçok ünlünün jüriliğini yaptığı yarışmayı Raci Akyar isimli genç şarkıcı kazanmayı başarmıştır. Radyo Alaturka eşi benzeri görülmeyen bu etkinlik sayesinde adını tüm Türkiye’de duyurmuş ve bir çok taksi, dolmuşların teyplerini süslemiştir. Günümüzde de ikincisini düzenlemek için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

Bu yazı paylaş :

Yorum Gönder

 
Dostlarımız : Androlama
Copyright © 2013. WebdeDinle - Tüm Hakları Saklıdır
Proudly powered by Blogger